Trump is renteverhoging beu en zou Federal Reserve-baas Jerome Powell willen ontslaan – De Amerikaanse centrale bank ‘is gek geworden’, zegt hij

Donald Trump zou naar verluidt gedreigd hebben om Jerome Powell, de baas van de Amerikaanse koepel van centrale banken, te ontslaan.
Voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Powell heeft woensdag voor de vierde keer dit jaar de beleidsrente verhoogd. Daarbij negeerde hij de protesten van de Amerikaanse president, die dat nu kennelijk beu is.
Trump zou Powells mogelijke exit al binnenskamers hebben besproken, lieten twee van zijn adviseurs aan persbureau Bloomberg weten. De adviseurs zouden de president herhaaldelijk hebben gewaarschuwd voor de gevolgen van het ontslag van Powell. Het zou wel eens ten koste kunnen gaan van zijn politiek kapitaal.
Maar Trump is ervan overtuigd dat een zoveelste renteverhoging de Amerikaanse economie geen goed doet. Het is een’fout’ en de ‘grootste bedreiging’, zei hij in oktober. “Ze (de Fed) zijn zo strak. Ik denk dat de Fed gek is geworden.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

លោក​ ជា សុផារ៉ា ​ត្រូវ​តែងតាំង​ជា​ប្រធាន​អាជ្ញាធរ​ជាតិ​ដោះស្រាយ​រឿង​ដីធ្លី

Blik op je Geld: aderlating voor je aandelen, tanken wordt goedkoper en hypotheekrente blijft laag

មន្ទីរពិសោធន៍​ជីវវេជ្ជសាស្ត្រ​ដំបូង​នៃ​កម្ពុជា ​ទទួល​វិញ្ញាបនបត្រ​ ISO ​ពី​បារាំង